Παρακολούθηση Αγορών και Τεχνολογιών

Archive for July, 2010

Δημόσια Διαβούλευση για τις δράσεις «Digi-content» και «Digi-retail»

Νέα του ΣΕΠΒΕ, Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Logo_YPOIANΗ Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, θέτει σε δημόσια διαβούλευση τις σχεδιαζόμενες δράσεις κρατικών ενισχύσεων «Digi-retail» και «Digi-content».

Οι ανωτέρω δράσεις έχουν το χαρακτήρα κρατικής ενίσχυσης προς ιδιωτικές επιχειρήσεις και στοχεύουν στην αναβάθμιση της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω της αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και στην επιτάχυνση της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας μας. Συνέχεια…

Παρουσίαση του διαγωνισμού εφαρμοσμένης έρευνας & καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!»

Νέα του ΣΕΠΒΕ

HElladaKainotomiΗ ενθάρρυνση της έρευνας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας πρέπει να αποτελούν εθνική προτεραιότητα ειδικά στην παρούσα συγκυρία.

Για τον λόγο αυτό, ο ΣΕΒ και η Eurobank EFG ανέλαβαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν από κοινού τον διαγωνισμό εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, με τίτλο: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ!», που αναδεικνύει την Ελλάδα της προοπτικής και της δημιουργίας, την Ελλάδα που σκέπτεται, παράγει και καινοτομεί. Συνέχεια…

Δυναμική η παρέμβαση του ΣΕΠΒΕ για την προώθηση των θέσεων των μελών του σε θεσμικό επίπεδο

Νέα του ΣΕΠΒΕ

Δυναμική είναι η παρέμβαση του συνδέσμου το τελευταίο διάστημα για την προώθηση των θεσμικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην Βόρειο Ελλάδα. Το ΔΣ του ΣΕΠΒΕ τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει μία σειρά επαφών και συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς για την παρουσίαση των θέσεων του και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εταιρείες-μέλη του. Συνέχεια…

«Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος»

Νέα του ΣΕΠΒΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 στις νέες εγκαταστάσεις του κτιρίου της Θερμοκοιτίδας στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παραβρέθηκαν οι εταιρείες μέλη του συνδέσμου ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου παρουσίασε τα πεπραγμένα του 2009 – 2010 καθώς επίσης και τους άξονες στρατηγικής για τη νέα χρόνια 2010 – 2011.

Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκε το όραμα του ΣΕΠΒΕ όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 15 χρόνια. Ο ΣΕΠΒΕ το τελευταίο διάστημα έχει ετοιμάσει και καταθέσει σημαντικές προτάσεις για την ανάπτυξη του κλάδου των Τεχνολογιών, της Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και για την ανάδειξη του ως στρατηγικού κλάδου για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της περιφέρειας. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέλευσης το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε τα μέλη του ΣΕΠΒΕ ότι πρόσφατα το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού ανακοίνωσε την πρόταση του ΣΕΠΒΕ, την ΕΓΝΑΤΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΙ.

Με επιτυχία έληξε το 13ο Πρωτάθλημα Mini Football 2010 του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος

Νέα του ΣΕΠΒΕ

Με επιτυχία έληξε το 13ο Πρωτάθλημα Μίνι Ποδοσφαίρου που διοργάνωσε ο ΣΕΠΒΕ για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά. Το πρωτάθλημα Mini Football που αποτελεί κορυφαία αθλητική διοργάνωση των εταιριών πληροφορικής Βορείου Ελλάδος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των εταιριών ενώ αποτελεί  σημαντικό γεγονός για την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των υπαλλήλων των εταιριών μελών του.

Την πρώτη θέση του φετινού πρωταθλήματος κατέκτησε η ομάδα της εταιρίας ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, την δεύτερη θέση η ομάδα της εταιρίας OLYMPIA ELECTRONICS και την τρίτη η ομάδα της εταιρίας TREDIT. Βραβείο «ευ αγωνίζεσθε» απονεμήθηκε στην ομάδα της εταιρίας INFOΔΗΜ.

Στο φετινό Πρωτάθλημα συμμετείχαν 8 ομάδες : CARDISOFT, DOTSOFT, INFOΔΗΜ, MEMONET, OLYMPIA ELECTRONICS, TREDIT, ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στην Τελετή Λήξης του Πρωταθλήματος παρευρέθηκαν τα μέλη του ΣΕΠΒΕ, αντιπρόσωποι των ομάδων, καθώς επίσης και πολλοί φίλοι του Συνδέσμου.

RP_Auth_Logo ΣΕΠΒΕ banner


Σχετικά με την Πύλη Στρατηγικής Ευφυΐας

Η Πύλη αναπτύχθηκε στα πλαίσια της δράσης Δ2: Διάδοση επιχειρηματικής και κλαδικής ευφυΐας, του Περιφερειακού Πόλου Καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Περισσότερα »

Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την Ερευνητική Μονάδα URENIO